Som grädde på moset...
Det har och är mycket prat om tillsatser i mat och det tycker jag är bra, det behöver komma upp på tapeten vad vi mumsar i oss. När jag tänker på matbranschen så känns det bara som ett stort fusk. För så lite kostnader ska man producera så mycket som möjlighet och då självklart tjäna så mycket som möjligt! Jag hoppas trenden vänder, och med det menar jag inte att matbranschen kommer vilja tjäna mindre pengar utan att mer människor efterfrågar bättre mat! För vi behöver vakna upp och se hur mycket skit vi stoppar i oss och att det inte bara påverkar individen utan alla oss. Ett exempel på en produkt där jag tycker man ska vara lite uppmärksam på är grädde. När man ska köpa vispgrädde så finns det numera 36% grädde som innehåller karragen. Karragenan är ett cancerogent E-ämne och detta används så du kan ha en lägre fetthalt och få en grädde som håller längre. Det är samma pris som den riktiga grädden men den innehåller ämnet karragenan som är förbjudet i flera länder! När jag tänker på grädde så tänker jag att det är en färskvara men när vissa märken har en hållbarhet på mellan cirka 30 och 80 dagar då börjar man bli fundersam!? Så dagens ekotips är att inte köpa den grädden utan unna er riktig 40% grädde för det är ingen skillnad på priset och den är utan ohälsosamma tillsatser. Detta är bra att tänka på när det gäller lightprodukter överhuvudtaget, ju mindre fett desto mer tillsatser. Då är det bättre att använda "riktig" grädde, creme fraiche eller vad det nu kan vara och bara ta lite mindre av det.
Muuuuu på er och ha en bra kväll:)
