Quinoagratäng
Årets första vegetariska rätt, inte för mig men kanske för er? Jag har lagat detta innan och jag hittade receptet på bloggen vegetarisk måndag och jag tänkte föra receptet vidare för det var gott! Jag följde inte receptet till punkt och pricka då jag aldrig lyckas ha alla ingridienser hemma plus att min sambo köpte gröna linser och svart quinoa men det blev jättebra ändå, så det spelar ingen roll! jag hade även lite getost över så jag slängde på den. Viktigt är att servera en god sallad till för att få lite tuggmotstånd. Enjoy!
Quinoagratäng
4 dl kokt quinoa
2 ½ dl färdig pastasås, jag tog en med basilika och vitlök
2 msk tomatpuré
½ dl grädde
¾ dl parmesan
2 dl kokade svarta linser
1 mozzarella
12 coctailtomater
½-1 kruka färsk basilika (funkar bra med torkad också)
½ tsk paprika
¼ tsk salt
¼ tsk svartpeppar
- Sätt ugnen på 175°c.
- Koka linser och quinoa enligt anvisning på paketen
- Värm pastasås och tomatpuré i en kastrull
- Rör i grädde, parmesan, paprikapulver, peppar och salt.
- Ta kastrullen från värmen och rör ner linser, quinoa och strimlad basilika.
- Skär tomaterna i halvor.
- Smörj en ugnsfast form och häll i quinoaröran.
- Lägg tomathalvor ovanpå, och därefter mozzarellan skuren i skivor.
- Gratinera i 20-25 minuter.



Låter gott, detta måste jag testa // Hanna Z