Halloumi!!
Jag tänkte ge er ett av mina favoritrecept med halloumi. Det är rostade rotfrukter och grillad halloumi med en bön och paprikaröra till.
Jag brukar bara använda potatis och morötter men du kan slänga i vilka rotfrukter du själv tycker om. Du börjar med att skära rotfruktet och potatis i klyftor och lägg sedan dessa i en långpanna, ringla över olja och strö sedan över salt och peppar. Sätt in i ugnen på 200 grader i 20 minuter.
Därefter grovhackar du en gul lök, en röd paprika och 2 vitlöksklyftor. Fräs detta i en panna med olja, när paprikan har blivit mjuk lägger du över allt i en skål. När grönsakerna ligger i skålen häller du över en stor förpackning sköljda bönor och cirka en halv kruka basilika (funkar bra med torkad basilika också), krydda med 1 msk tomatpuré, 1 krm paprikapulver, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar och sist klickar du ner 1/2 dl gräddfil. Mixa allt till en slät röra. Det är inte alltid jag har gräddfil och då går det bra med turkisk yoghurt eller liknande.
När rotfrukterna har varit i ugnen i 20 min höjer du tempraturen till 250 och skivar 2 pkt halloumi och lägger skivporna på rotfrukterna och sätter in plåten igen i cirka 10 min, osten ska ha fått lite färg. Sedan är det klart att servera, riktigt gott!!






Sallad med spenat, tomat och avokado!!